Project Description

Townhouse Hamburg – Hummelsbüttel

This two-family house dating from the 1910s required a complete makeover in connection with its conversion to a single family house. Large white wood lattice windows were built into the facade, the overhang of the Dutch Roof was extended on opposite ends of the house, and by installing window shutters the original style of the house was restored.

For the garden, additional earth was filled in so that the generously proportioned wood terrace could be flush with the back entrance of the house creating a seamless connection between the home and garden. The garage was reconstructed to match the original style of the house which, together with the mature garden creates the perfect amount of privacy to the neighboring property.

The attic space was converted to an additional living space and its access to nature light increased by a large south-facing dormer as well as full-length gable windows.

The floors and walls of the house were painted in warm colors, the original doors and remaining original windows were restored by craftsmen and the finest door and window handles were installed. In the bathrooms, matte white mineral composite fixtures and a free-standing bathtub were installed, custom cabinetry and shelving were painted in the color of the walls to project unity and a minimum of tiles was used throughout the baths to lend them a more modern look.